Hur gick detta till?

Både jag och min T är har mörka anlag när det gäller hår och ögon. Må så vara att han var blond när han var liten men mörka anlag skall ju vara dominanta.
Så, kan någon förklara hur detta skulle kunna bli resultatet av en mix av oss två?


MakeMeBabies.com - What will your baby look like?

/ Carro - Med stil och en framtida blond unge?!


Förövrigt en riktigt snygg unge men det gick väl inte att jollra bort, så uppenbart som det är...

Dagens fina

Blondinbella har idag tipsat om något som gör det lätt att ge. I varje fall om man är bloggare.

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg – dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet."
Gå in på uppdragbarn.se och läs mer här!

/ Carro - Med stil och dagens fina

Plus minus noll

DN skriver idag om konsekvenserna av det lilla fel SCB (Statistiska Centralbyrån) gjort. Det nya prisbasbeloppet för 2009 har höjts och beslutet är grundat på SCB:s räknemiss gällande inflationen. Det fina med det hela är att beslutet inte går att ändra, så SCB kommer att få stå i skamvrån oavsett och det nya, höga prisbasbeloppet står kvar.

En konsekvens som i allra högsta grad rör alla oss fattiga studenter är att studiemedlet kommer att höjas eftersom det räknas upp med prisbasbeloppet.

Enligt DN har vi 2009 följande siffror att glädja oss åt:

Fribeloppet (den summa man som student får tjäna utan att studiemedlen minskas) höjs med 4.500 kr och blir 107.000 kr per år 2009.

Studiemedel fyra veckor
Studielån 4.920 kr (2008) 5.136 kr (2009) +216 kr/vecka
Studiebidrag 2.572 kr (2008) 2.684 kr (2009) +112 kr/vecka
Totalt 7.492 kr (2008) 7.820 kr (2009) +328 kr/vecka

Jag vet att siffrorna känns väldigt konstiga om man kollar på totalen. Rimligtvis borde höjningen bli 1312 kr per 4 veckor (328 kr/vecka * 4 veckor) men enligt summorna ovan, blir det istället så här:

Studielån +54 kr/vecka (216 kr per 4 veckor)
Studiebidrag: +28 kr/vecka (112 kr per 4 veckor)
Totalt: +82 kr/vecka eller 328 kr/utbetalning och 4 veckor

Läs hela artikeln om höjning om bidrag här.

Eftersom prisbasbeloppet ökat med 4,39 % (från 41 000 kr till 42 800 kr) och studiemedlet är direkt kopplat till prisbasbeloppet, stämmer de sistnämnda sifrorna. Nya totalen för studier på heltid blir således 7820 kr per utbetalning och 4 veckor.

Så även om jag för en stund verkligen hoppades på att få 1312 kr extra i månaden, är jag även nöjd med de 328 kronorna det nu visat sig bli. En höjning är alltid ett steg i rätt riktning. Det suger dock att bidraget fortfarande inte är lika stort som lånet.

/ Carro - Med stil och hopp om livet

När jag blir stor vill jag bli kiropraktor

Efter att ha försökt med sjukgymnaster den ena gången efter den andra utan egentliga resultat, provade jag i våras att gå till en kiropraktor istället. Det visade sig vara ett vist beslut då han knakade bort alla mina fysiska besvär, fixade till och med min svaga vrist som givit mig stora problem vid styrketräning.
Dock var inte priset lika tjusigt. 400 kr för student, annars 500 kr. Per gång!

I våras kändes det som om det var värt det för jag blev helt återställd och slapp besvär väldigt länge.

Nu har det under ett par månader varit riktigt illa och därför bokade jag ny tid. Bara det att jag kom till en annan kiropraktor på samma klinik, som inte arbetade på samma sätt. Därför var jag i morse där kl. 07:10, fick komma in 07:15 (efter att ha betalat de 400 kronorna) och kom ut igen kl. 07:27. Knappa kvarten gav han mig och inte fixade han alla mina problem heller. Påstod att de sitter för djupt och att han inte kan fixa det under detta andra besök utan att jag skulle behöva "längre behandling" som han så fint uttryckte det.

Även om han fixade en del låsningar i ryggen, kunde han alltså inte hjälpa mig med mitt största symptom och jag måste säga att jag känner mig ganska lurad.

400 kr för mindre än en kvarts arbete (ca 1600 kr/timme och 12800 kr/dag). Jag tror att det är dags att ompröva det där yrkesbeslutet, kost och friskvård i all ära men en sådan timpeng kan man nog se sig i stjärnorna efter.

/ Carro - Med stil och nya framtidsplaner (?)

Vad är det för dag idag egentligen?

Har hela dagen fått för mig att det är torsdag när vi givetvis inte är närmre helgen än onsdag. Jag vet ju att jag har franska idag och att detta är på onsdagar men ändå får min hjärna mig till att skriva "torsdag" överallt när jag skall notera någonting.

Sömn kanske inte är så överskattat trots allt.

/ Carro - Med stil och överarbetade hjärnceller

Sömn är överskattat

Klockan ringde kl. 07:15 idag. Det tog mig 10 snoozningar innan jag kom mig ur sängen, dvs 30 minuter. Att gå upp kl. 07:15 är i sig inte ett problem. Att gå upp 07:15 när man är en obotlig nattuggla som aldrig kommer i säng innan tolvslaget, är däremot ett problem av modellen större.

Så varför, frågar jag mig, har jag tvingat mig ur min underbara säng efter så okristligt få timmar i den när jag inte egentligen har någon tid att passa på morgonen..?
Det finns ingen rimlig förklaring förutom den att det var mitt elaka, överambitiösa undermedvetna jag som satte alarmet i natt.
"Du ska hinna gå en lång morgonpromenad och sedan plugga hela dagen innan det är dags för kvällskurs i franska, ingen tid att ligga och gotta sig i sängen! Jäkla latmask. Glöm inte att det skall göras middag också."

Suck... Det är sällan jag vinner någon inre strid med mitt elaka, överambitiösa undermedvetna jag men nu har jag minsann tagit upp striden. Sitter ju här och bloggar efter 5 dagars frånvaro och det på morgonen dessutom, när jag egentligen borde vara ute och pusta i pissregnet! Jag ska.

Ska väl även tala om att jag har bloggat lite på Maria Nova för jag har dragit igång ett mindre projekt; "After Beach hösten -08". Det är dags att komma i jeansen igen, för snart blir det för kallt för leggings och dylikt.
Tänker inte gå närmare in på detta här, om ni vill veta mer kan ni gå in och läsa på bloggen och gruppen "Mitt löpband och jag" där jag skriver i princip dagligen.

Nu skall jag i regnkläderna och ut och knata en stund. Jag hatar regn.

Damn me.

/ Carro - Med stil och ett överambitiöst undermedvetet from hell med regnstället i högsta hugg

Rädd för din mamma?

Jag är inte mycket för att hänga på YouTube, det är T:s grej. Han hänger där rätt ofta och visar mig en massa klipp som jag inte alltför ofta finner roande, men idag fick jag mig faktiskt ett gott skratt.


Inte ens min extremt skadeglada mamma skulle göra så där mot mig. Tror jag...

/ Carro - Med stil och en snäll(?) mamma

Bloggvärde

Jag är i chocktillstånd. Varje gång jag testat min bloggs värde på någon sajt, bara för skojs skull (är ju fullt medveten om att den knappast har något reklamvärde), har det mycket riktigt blivit 0 kr. Men inte idag.

Om att sitta i telefonkö

Tar upp telefonen, slår numret och blir satt att vänta. Så långt normalt, om än irriterande, men kan någon förklara för mig hur det kan komma sig att jag placeras på plats nr 10 sekunderna efter att blivit given plats nr 5?

Att jag sedan, när jag väl kommit fram, direkt blir vidarekopplad är ju också det alltid lika intressant. För man har ju ungefär 50/50 risk (chans?) att bli bortkopplad. Idag hade jag dock turen (oturen?) att inte bli bortkopplad och fick pratat hela 40 sekunder med en telefonist om tandskador. Jo, det var visst försäkringsbolaget jag ringde. Eftersom mina framtänder nu är så skadade att jag inte kan ignorera dem längre, behöver jag ju en bettskena. Dock grusades mina förhoppningar om ersättning ganska omgående av den manliga telefonisten som sa att just bettskador är det enda undantaget från min "ersättning vid tandskada utan beloppsbegränsning i 5 år"-försäkring.

Hoppas man åtminstone får välja färg för sina 3000 kronor...

/ Carro - Med stil och fortfarande trasiga tänder


 P.S. Alla på min tandklinik är borta för utbildning hela veckan så någon beställning av bettskena lär det inte bli den här veckan i alla fall. Typiskt. D.S.

HP Mini - Obsession of the month

Mina obsessions har vissa tendenser att alltid vara antingen tekniska eller praktiska. I det här fallet både och.

Jag pratar alltså om HP:s nya pyttelilla laptop. Den som skall konkurrera med bland annat Asus Eee PC-serie på den nya marknaden för billiga minidatorer. Behöver jag ens tala om hur mycket jag behöver denna?!

Jämförd i storlek med en blyertspenna här.

HP Mini eller HP 2133 Mini-Note PC (enligt HP:s svenska pressrelease), är tillverkad speciellt mot utbildningssektorn och detta i sig är rätt unikt. Vanligtvis är det ju hemmabruk eller business som gäller.
Den väger runt 1,3 kg, maximerat tangentbord vilket ger 92% (!) av ett normalstort, har trådlösa möjligheter däribland Bluetooth som tillägg, 8,9" skärm, 120 GB hårddisk, upp till 2 GB RAM, inbyggd webbcam mm. Dessutom är den snyggt och praktiskt designad.
Jag skulle kunna fortsätta och tala om varför jag absolut måste ha den men det finns folk som kan betydligt mer än mig om det här lilla tekniska underverket.Priset kommer att ligga på från 3500 exkl. moms enligt HP (ca 4400 inkl. moms), fullutrustad i USA kostar runt 750$ så man bör nog räkna med runt 5000-5500 inkl. moms för fullutrustad version.

Förhoppningsvis skall jag kunna ha den i mina händer (en hand för T) inom en månad, antingen via Smartsons testpilot (håller tummarna), eller genom ett enkelt köp.

Ah teknik... Är det inte underbart..?!

/ Carro - Med stil och snart ny laptop

On the go

Allt detta tjafs om att det skall vara samma sak att surfa i mobilen som hemma på datorn är ju ren bullshit. För skillnaden från den gamla tekniken och denna är väl kodningen vad jag förstår och den verkar ju inte vara rätt på alla ställen. Jag borde ju rimligtvis få exakt samma innehåll på hemsidan i mobilen som i datorn om kodning?! Jag är förvirrad. / Carro - Med stil och stort frågetecken

Spara pengar på felstavning

DN uppmärksammade igår att man kan göra riktiga kap på att söka felstavade auktionsobjekt på Tradera. Sök på Sony Ericsson med "K" istället (eriksson), så kan du göra riktiga kap. Detta då för att folk generellt söker på den rättstavade versionen och då inte kan komma till att lägga bud på den felstavade auktionen.

Jag finner detta oerhört paradoxalt då säljaren ofta förlorar budgivare på detta med felstavning medans köpare med noll känsla för stavning, kan vinna enormt på det.

De räddare i nöden för klåfingriga som finns installerade på till exempelvis fatfingers.com, finns ännu inte tillgängliga på svenska Tradera. Dessa hjälpprogram lägger automatiskt till diverse alternativa stavningar till din sökning så att ditt sökspektra blir så brett som möjligt. Personligen skulle jag föredra att det inte hittade till Sverige då jag tycker att sådant här är rätt så roligt.
Skall vara jävlig och tipsa er alla om en auktion som slutar 17:06 ikväll; det är en 2 månader gammal och olåst Sony Eric[k]sson W960i (högsta bud just nu: 2550 kr). Den ligger vanligtvis någonstans mellan 3600 kr och 6000 kr.

Lycka till!

/ Carro - Med stil och en Sony EriCsson W760i

RSS 2.0