Från Koja till Slott; Del 1

Lägenheten

Även på www.scrapblog.com/carrosstil/43B489d7-1582


Lever pedagogiken endast på Pedagogen?

Som sagt var, så pluggar jag numera spanska vid Göteborgs Universitet och mina förväntningar på kursen var att äntligen få fokusera mitt studerande på ett enda ämne.
Men tji fick jag.

Vi skall nämligen läsa 4 olika delkurser och under hela terminen kommer vi att läsa 3 st parallellt. Dessutom skulle vi, till första tillfället av varje ny delkurs, redan ha läst in oss på ämnet.
Detta är tydligen nånting som är allmänt känt i den akademiska högskole-världen men kom givetvis som en blixt från klar himmel för oss som är helt nya. Vi var efter redan från start och vi fortsätter att halka efter lite varje dag.
Följaktligen blir helgerna  vår ända möjlighet att komma ikapp någorlunda inför kommande vecka. Och då börjar det om igen.

Detta kanske låter som om jag bara är en gnällig nolla som bara vill hitta något att skylla min oförmåga att hänga med, på men så är det inte.

Jag har absolut inga tvivel om att jag kommer att kunna hålla detta tempot men jag oponerar mig starkt emot att inte ha fått någon förvarning. För vem vill väl vara efter redan innan de har börjat?

För mig hade det räckt med ett par rader i antagningsbeskedet eller ett par ord sagda under introduktionen.
Tex. "Eftersom ni kommer att läsa 3 kurser parallellt och många dessutom är nya, rekommenderar vi starkt att ni läser igenom litteraturen och sätter in er i vad kursen handlar om, innan första kurstillfället."

En mening. Som hade halverat den stress jag och många andra nya säkert också känner nu.

Fråga: Skulle detta hända på Pedagogen?

/ Carro - Med stil och (snart) högt blodtryck

Kollektivtrafiken

Som nybliven studerande vid Göteborgs Universitet, har jag givetvis redan fått erfara det dyra och ineffektiva transportmedel som kallas kollektivtrafik.

Jag har inget att säga om tiden det tar för mig att pendla, för det är i princip samma som om jag hade tagit bilen (minus tid för parkering) så det är ju helt ok. Men priset och förseningarna, det är en helt annan sak!
Man tar ju inte en spårvagn för att bli 7 minuter försenad, man tar den för att man inte hinner om man går.

Den laddning jag använder mig av kallas för Göteborg ++ och gäller för resor under 30 dagar med all Västtrafiks trafik i Ale, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Öckerö.
Det kostar mig, som bor i Kungälv, 735 kr i månaden att ta mig från Kungälv, genom stan, till Humanisten (Korsvägen) och tillbaka igen 5 dagar i veckan.

Den laddning jag trodde jag skulle kunna använda mig av kostar 525 kr men gäller bara för resor i Ale Södra, Göteborg, Härryda Väster (Mölnlycke) och Härryda Mitt (Landvetter), Mölndal, Partille, Öckerö.

Det har alltså inte, som jag trodde, att göra med hur många kommuner man passerar igenom, utan snarare hur långt bort kommungränsen går ifrån själva kärnan av Göteborg. Det är iaf den ända bra förklaringen jag kan komma fram till, eftersom Kungälv faktiskt ligger en 4 km längre bort än tex Mölnlycke. För i övrigt är det ju bara EN kommungräns jag passerar och jag vistas och reser endast i TVÅ kommuner.

Varför detta skall kosta mig 735 kr i månaden, när det dessutom redan kostat mig ett par förseningar, övergår mitt förstånd.

/ Carro - Med stil och tyvärr; Göteborg ++

Ytterligare försening

Det var inte så lätt att jobba och plugga samtidigt som jag trodde.
Faktum är att det inte känns lätt alls just nu. Det är meningen att jag skall jobba 2 kvällar i veckan 16:30-21 och samtidigt plugga heltid. Låter ju inte så jobbigt eller hur?
Men när jag tog jobbet, trodde jag att kursen skulle vara upplagd på ett helt annat sätt.
Istället för att plugga ett ämne och fokusera på en sak som jag tidigare trodde, läser jag nu 3 delkurser samtidigt.
Det är alltså därför jag sitter här 23:20 och bloggar, det finns ingen annan tid som passar just nu! (Inte för att den här tiden egentligen passar särskilt bra om man vill hinna sova också..)

Så. Min "come back" kommer atagligen att dröja en liiiten aning längre ändå. Ló siento!

/ Carro - Med stil, utan tid

Flytten genomförd

På grund av alltför mycket jobb under sommaren och en mycket tids- och energikrävande flytt, har jag inte hunnit blogga på mycket länge.
Under flytten hade jag knappt tillgång till internet, det är bara under den senaste veckan som jag har haft en fullt fungerande uppkoppling.

Så jag börjar med att be om ursäkt för det alltför långa avbrottet och fortsätter med att lova att bättra mig! =)

/ Carro - Med stil och fungerande uppkoppling

RSS 2.0