Kontantkortsbluffen

Abonnemang är till för de som kan hålla sig själva och sitt användar-mani i schack eller har ett abonnemang som precis passar deras behov. Jag är inte en utav dem. Ju längre tid som löpt sen jag skaffade mitt abonnemang, desto mer verkar det också kosta mig. Därför har jag nu bestämt mig för att, inför stundande flytt och studentskap, bli mer ekonomisk med mitt telefonerande. Alltså; skaffa mig ett billigt kontantkort.

Mitt första alternativ var Glocalnets nya kontantkort som kan förbokas nu och skickas ut andra veckan i juli.
Om man förbokar nu, får man 150 kr att ringa för enligt Glocalnet Kontant PRAT prisavtal. Sedan vid nästa tankning kunde man välja att tanka på 250 kr eller 500 kr för att få ringa enligt Glocalnet Kontant PRAT&SMS som ger en fria SMS och samtal för 0,49kr/min till alla nät (0 kr inom Glocalnet). Perfekt tyckte jag. Prislista.
So far so good.
Men när jag hade fyllt i mina uppgifter och var färdig att skicka efter, råkade jag i förbifarten fastna lite vid det finstilta längst ner och tur var väl det!
Där stod följande:

PRAT&SMS innehåller 2000 fria SMS. Efter 30 dagar efter senaste laddning och/eller 2000 SMS debiteras SMS med 0,69kr/st. Minimiförbrukning BAS 0 kr, PRAT 0,69 kr och PRATT&SMS 1,69 kr. Med minimiavgift menas att avgiften endast dras om du inte nyttjar ditt kontantkort.

Detta innebär alltså att jag rent praktiskt inte KAN minimiera mina utgifter så mycket jag vill om jag vill ha ett sk. förmånligt prisavtal. Jag MÅSTE för det första använda mitt kontantkort varje dag, annars dras det en kostnad för mig ändå och för det andra MÅSTE jag tanka på med minst 250 kr/mån om jag vill fortsätta ha 2000 fria SMS i 30 dagar framåt. Detta leder alltså till att man antingen förbrukar det man får över på sina 250 kr på att SMS:a när de 30 dagarna löpt ut eller att man hela tiden tankar på 250 kr per månad för att få ytterligare 2000 fria SMS.

Inte för att detta med 30 dagar är något nytt, Halebop har något liknande, 30 dagar fria SMS från Sverige till hela världen om man tankar på minst 300 kr (Sommarerbjudande 200kr). Men här skyltar man med det och erbjuder det som en extra bonus.

Det är skillnad på om man smyger med det som ett extra förbehåll eller om man erbjuder det som något extra!

Så detta ledde ju givetvis till att jag valde en annan operatör istället. Det blev pricerunner som fick leda mig rätt och då blev det Tango Mini. 19 öre/SMS och 0,68kr/min till alla. Ingen minimiavgift och inga förbehåll.

/ Carro - Med stil och Tango Mini

P.S. Läs det finstilta!

Kamerabyte?

Ja nu var jag alltså där igen.

Den grymt snygga lilla Olympus mju 700 som jag köpte innan jag drog till BCN i våras har visat sig vara ett riktigt nedköp från min gamla Sony DSC-W5.

Anledningen till att jag ville byta var ju helt enkelt storlek. Jag ville ha en mindre kamera. Men tji fick jag..
Den nya olympuskameran tar fina bilder utomhus men har inte alls lika fin skärpa som min gamla Sony. Inte heller tar den bra kort inomhus. Inte ens med blixt eller med något av de skräddarsydda programmen.
Det finns mängder av funktioner på den och ett lättfattligt menysystem men den lovar runt och håller tunt skulle jag vilja säga.
Till er som inte vet det, fick jag skicka in min trogna Sony för reparation i mitten av januari och har till denna dag inte fått den i retur. Därav köpte jag ju en ny kamera innan jag for till BCN, för vad ska man utomlands o göra om man ingen kamera har?
Det har varit många turer fram och tillbaka och nu äntligen har jag en gåvocheck på samma belopp som jag för två år sedan köpte min Sony för och kan nu köpa upp mig igen!

Nu då, till saken; jag vet inte vilken kamera jag ska köpa.
Jag vill ju verkligen inte göra ytterligare ett nedköp! Alternativen, som det ser ut just nu är; Sony DSC-W90 och Canon  Ixus 75.

Så om någon vet något om någon av dessa eller har ett helt annat förslag, please let me know!

/ Carro - Med stil och snart ny kamera (igen!)

Flyttar hemifrån!

Ajjemän, äntligen har jag fått lägenhet! Helt sjukt spännande ju..
Är åtta veckor kvar till inflytt men det finns mängder att göra till dess!
Ska ju tex hinna gå igenom alla flyttkartonger med grejer som står uppe på vinden, slänga sånt som inte ska med osv.
Och försöka övertala mamma om att jag inte behöver ta med pianot nu när jag flyttar för det har jag bara inte plats till!

Det är alltså till Kungälv som det beger sig nu, närmare bestämt Munkegärdet som ligger ovanför Kungälvs Sjukhus. Lägenheten är en 3:a80,5 kvadrat med inbyggd balkong. Där finns även någon som jag alltid velat ha, nämligen en gå-garderob! =)

Och nu när vi då fick lägenheten, jag och Sara, blev det också bestämt att det inte blir vi två som flyttar, utan jag och Thomas och det känns jättebra!

Skall åka och skriva på kontraktet om en vecka. Sen är den min (eller förlåt; vår)!

/ Carro - Med stil och (snart) egen lägenhet

RSS 2.0