Riskfyllt solskydd

I min jakt på det prisvärda solskyddet hade jag precis beslutat mig för att köpa Garnier Ambre Solaire Clear protect samt Nivea Sun Light Feeling för min resa till Spanien. Jag köper vanligtvis mest Piz Buin men det är rätt dyrt så jag tänkte att jag skulle testa något med mer behaglig prislapp.
Så snubblade jag in på denna blogg med oroväckande fakta om solskydd och ångrade mig tvärt. Alla testade solskyddsprodukter innehöll miljö- och/eller hälsofarliga ämnen.
Läs mer och skicka mail i protest till politiker och solskyddsproducenter på Naturskyddsföreningens hemsida.


Piz Buin
var inte med på listan så jag fortsätter använda deras produkter tillsvidare.
Ironiskt att man i sina försök att skydda sig ifrån en fara, utsätter både sig själv och miljön för en annan.
Notera att nästan hälften av produkterna sägs vara framtagna speciellt för barn.

Människors girighet blir mer och mer påtaglig.

/ Carro - Med stil and the lesser of two evils

Dagens krönnetips

Pontus Schultz och Veckans Affärer producerar för det mesta en jämn ström av läsvärda artiklar. Hittade dock denna krönika hos Dagens PS, signerad Pontus Schultz, först idag. Missade även Veckans Affärers specialnummer; "Det gröna kriget" så fick beställa ett ex via hemsidan.
Av någon anledning läser jag inte Dagens PS sedan tidigare, vilket det kommer att bli ändring på från och med nu. Klicka på bilden för att komma till krönikan.Alltid lika bra.

/ Carro - Med stil och dagens krönnetips

Att blogga

Det är konstigt hur man som kontrollfreak fullständigt flippar ur av ångest så fort ett av ens många måsten helt enkelt blir för mycket.
Jag älskar att blogga, eller egentligen; att skriva. Att uttrycka mig skriftligt. Inte för att jag har några som helst problem med att uttrycka mig muntligt utan för att jag finner skriftspråket så mycket mer korrekt.
Där finns punkter, stor bokstav och alla möjliga andra finesser som vi kontrollfreaks bara älskar!
Hur som haver, tillbaka till ämnet.
Hur mycket jag än uppskattade bloggandet, var det en hobby och när tentorna kom, fick det helt enkelt stå tillbaka för att sedan bli ett alltför ångestladdat måste för att tas upp igen. Nu har det gått drygt 1 ½ månad sedan jag senast bloggade på ett sätt man skulle kunna kalla för aktivt och jag tänker inte lova något den här gången.
Det kommer att komma upp inlägg när andan faller på och tiden finns.
Jag har upptäckt det befriande i att mobilblogga så numera finns även en sådan upplagd på blogger (Carros Mobilblogg). Detta kommer sig av införskaffandet av min W760i och den inbyggda bloggfunktionen. Snabbt, lätt och förbehållsfritt. Om ni vill hålla koll på mig i min vardag på ett mer personligt plan, kan ni kika in där. Den kommer med all sannolikhet att uppdateras mer frekvent än denna.

Tanken med bloggandet var väl från början korta inlägg, flera gånger om dagen. Jag känner inte riktigt att det är något som någonsin stämt in på min blogg. Nya målet är att få upp i alla fall ett läsvärt och genomtänkt inlägg om dagen. För mig är nämligen ett läsvärt inlägg värt minst tre ogenomtänkta.

/ Carro - Med stil och nystart

Bloggar ifrån sagda mobil

Här kommer nu,äntligen, ett livstecken från mig. Sedan att det kommer ifrån den nedan hyllade mobilen gör ju bara saken ännu bättre! ;-) Inte så att jag inte går tillgång till en dator utan mera som en testkörning av min nya leksak. Den kom ut för en dryg vecka sedan men jag köpte först igår då jag försökt hålla ut och vänta på att den röda ska komma ut. Det gick ju då som det gick och här är jag nu med en modell svart i min hand. Nej, nu är det nog dags för frukost och jobb. / Carro - Med stil och ny leksak

RSS 2.0