Det handlar om luft

Var man än befinner sig i Sverige, är ett av de givna samtalsämnena; luft.

Det handlar om kvalitén på luften, bra eller dålig? Regn, är vi nästan alla eniga om, är inte särskilt kul men, säger vi, det blir åtminstone bra luft efteråt. I klassrum, på kontor och i övriga tillstängda utrymmen (som exempelvis det tåg jag nu sitter i) är dålig luft ett ständigt problem. Den orsakar huvudvärk, trötthet och ibland även yrsel. Detta har vi konstaterat och det är ett allmänt känt faktum.

Något som jag däremot inte tror är allmänt känt, är att det verkar vara typiskt för just svenskar att klaga på den dåliga luften. Då jag läser spanska på Göteborgs Universitet och för det mesta har lärare av latinamerikanskt/spanskt ursprung, har jag nyligen uppmärksammat detta fenomen. Tydligen är det typiskt oss svenskar att klaga på dålig luft. En av våra lärare påstår att hon aldrig hört det i något klassrum under sin tid i Spanien men att hon hör det var och varannan lektion här i Sverige.

Så då är frågan; är vi svenskar gnälliga eller har vi bara väldigt hög standard gällande kvalitén på vår luft?

/ Carro – Med stil och dålig luft
Kommentarer
Postat av: johanna

a det va synd att de va just den helgen, förnu till helgen e d party 24/7 haha.

asså ja har jtte mkt i skolan, men innan tentan så är vi lediga 1 vecka för självstudier. eftersom ja är så imla förkyld tänkte ja att de e bättre att vahemma o koncentrera sig på pluggandet, blir inte så mkt av det nr man är kvar på campus hehe

puss!

2008-10-21 @ 18:10:18
URL: http://materialgirl.webblogg.se/
Postat av: Erika

Grym design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2011-07-11 @ 12:03:31
URL: http://gravidforsakring.net

Säg något här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0